Kalplerce Eniyi Forum Biziz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Maxylader @nD By_sQrd@Lı_29 Sunar..
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 kuşlar....

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By_sQrd@Lı_29
Admin(Site Sahibi)
Admin(Site Sahibi)
By_sQrd@Lı_29


Erkek
Mesaj Sayısı : 178
Yaş : 32
Nerden : Gümüşhane
Lakap : Sordalı
Kayıt tarihi : 29/06/08

kuşlar.... Empty
MesajKonu: kuşlar....   kuşlar.... Icon_minitimeSalı Tem. 08, 2008 12:41 pm

kuşlar.... Dkkddalkaltr7
kuşlar.... Otenkuskuşlar.... Firmaanimadatu4uq0kuşlar.... Otenkuskuşlar.... Firmaanimadatu4uq0
Kuş kafesi kuşun barınması için sürekli ve sağlıklı bir yuva olmak zorundadır. Bu kuşhanede yaşayan kuşlar kadar, ev kuşları için de birinci derecede
önemlidir.Evde çoğu zaman kapalı tutulmak istenen kuşlar için mümkün olan en geniş kafesleri kullanmak tavsiye edilir. Kafesin kuş tarafından bükülemeyecek veya sökülemeyecek sağlamlıkta, toksik olmayan materyalden ve kolay temizlenebilir, korunaklı olması gerekir. Materyal bakımından metal; temizlenmesi, dezenfeksiyonu kolay, ve kuşun vereceği zarara dayanıklı olması bakımından en uygun seçimdir. Sınırlı kapalı zamanlar için uygun büyüklükte kafes, bütün vücut gergin durumdayken kenarlara temas etmeyecek boyda olmalıdır. Çoğu vakada kafes yüksekliğinden daha derin olmalıdır ki, kanatlar açık tutulduğunda yeterli alan sağlanabilsin. Uzun kuyruklu kuşlar için yeterli yükseklik de sağlanmalıdır. Kafes telleri arasındaki mesafe, kuşun kafasının teller arasına giremeyeceği ölçüde olmalıdır. Kafesin kapısı, bir elin rahatça girebileceği, kuşu kolaylıkla dışarı çıkarıp yerleştirilebileceği büyüklükte olmalıdır. Kapının mandalı kuş tarafından açılamayacak şekilde emniyetli olmalıdır.

Muhabbet kuşları hareket etmeyi sever, bu yüzden kafes yüksek ve geniş olmalıdır. Kanarya ve ispinozlar ise uçmayı sever ve uçmaya elverişli, geniş ve uzun kafeslerde bakılmalıdırlar. Cockatiel’lerin ihtiyacı olan kafes ise tepelerinin ve uzun kuyruklarının kırılmayacağı yükseklikte kafeslerdir.

Şekil bakımından; kare veya dikdörtgen kafesler temizlenmesi daha kolay, ve kuş için daha güvenlidir. Kafeste köşe sayısı arttıkça uçuş alanı daralır ve bağlantı bölgeleri güvenliği bozar.

Kuş kafeslerinde sürgülü taban tepsileri sıklıkla kullanılmaktadır. Bu parça; kolay hareket ettirilebilir, temizlenebilir olmalı ve yerleştirildiğinde veya çıkarıldığında kuşun kaçabileceği bir boşluk bırakmamalıdır.

Kafes, kuş tüneğindeyken göğüs hizasında olacak şekilde yerleştirilmelidir. Bundan daha alçak olması, kuşun heyecanlanmasına ve kendini savunmasız hissetmesine neden olur. Göğüs hizasından yükseğe de yerleştirilmemelidir, çünkü yükseklik kuşlarda üstünlük anlamına gelir. Doğada daha baskın kuşlar daha yükseğe tünerler. Kuş, güneşli, hava akımı olmayan bir bölgeye yerleştirilmelidir. Kuşların yeni bir çevreye alışması için ilk hafta hariç, aktivitenin çok olduğu bir yere yerleştirilmeleri daha yararlıdır. Direkt gün ışığı almaları kuşlar için stimüle edici etkiye sahip olmakla birlikte sıcak yaz günlerinde fazla ısınmamalarına dikkat edilmelidir.

Sevgili ötüm kuşları meraklı ve yetiştiricileri,

Sizleri saygı,sevgi ile selamlar hepinize bereketli bir sezon dilerim.Hepimiz kanaryaya gönül vermiş ömrümüzün uzun bir zamanını onun için harcamış yaşama şevkimizin bir parçası olduğuna inanıyoruz.Kanarya hepimize çok şey verdi.En azından ülkemizin hatta Avrupanın her noktasında dostlar edindirdi,bu sebebten dolayı ben kanarya beslemekten
son derece mutluyum.Sizlerinde bu konuda en az benim kadar mutlu olduğunuza inanıyorum.

Yalnızlık Allah `a mahsustur biz insanlar; insanlarla beraber yaşamak gülmek eğlenmek ağlamak zorundayız.Bu sebebten dolayı herkesten daha çok biz kanarya sevenler hoşgörülü,sevgi dolu,mütevazi,hatır bilen, ahde vefası olan en önemlisi her yerde dostu olan insanlarız.Ülkemizde malinua ,timbrado,hars gibi ötüm kuşlarını yarıştırmak dünya şampiyonalarına götürmek ve şampiyon olmak en büyük arzumuzdur.Bunun da olabilmesi için en genç yetiştiricimizden en yaşlı yetiştiricimize en az kuş besleyenden en çok kuş besleyenine ihtiyacımız olduğu gibi tüm yetiştiricilerin bunun için görüş düşünce belirtmesi toplantılara katılması fikirlerini beyan etmesi en büyük arzumuzdur.Yapıcı anlamda her türlü fikir ve görüşlere açığız.

18 / 05 / 2008 tarihinde Federasyonun yaptığı olağanüstü genel kurulda istişare ve görüşmeler yapılmış toplantı olumlu bir havada sürmüş ve bitmiştir.Toplantıdan sonra mainua ( ötüm kuşları ) komitesi toplanmış aşağıdaki isimler ve yarışma tarihleri belirlenmiş ileriki bir tarihte toplanmak üzere ayrılmışlardır.

MALİNUA ( Ötüm kuşları ) KOMİTESİ

1 ) Yurtiçi Sorumluları

a ) Murat Sabit ÇETİN

b ) Kemal ÖNCEL

c ) Selçuk ERDEM

d ) Ahmet BÜYÜKKELEŞ

e ) Cengiz UĞURGEL

2 ) a - Tamer İPEK ( Timbrado ve harz )

3 ) DIŞ İLİŞKİLER AVRUPA SORUMLULARI

a ) Engin ELGÜN

b ) Mehmet Ali KARAİPEK

Dış ilişkiler Avrupa sorumlusu arkadaşlarımız yıllarca ülkemizi Avrupa da başarı ile temsil etmiş sevdiğimiz saydığımız arkadaş kardeş dostlarımızdırlar.Bugünden sonrada Avrupada önce ülkemizi sonra bizleri başarı ile temsil edeceklerine bizler eminiz.Bu arkadaşlarımıza şu anda COM `un yapmak istediği Akdeniz Avrupa yarışmalarında ülkemiz adına çok iş düşecektir.Biz de fırsat buldukça kendilerinden her konuda destek isteyeceğiz.Kendilerine bu güne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı Federasyon olarak teşekkürü bir borç biliriz.

Komite ile yaptığımız toplantıda yarışma tarihleri ( Dış ilişkler sorumlularının onayı alınarak ) aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

1 ) 20 - 21 ARALIK 2008 İSTANBUL / KADIKÖY

2 ) 9 - 10 OCAK 2009 İSTANBUL / FESHANE

3 ) 7 - 8 ŞUBAT 2009 KONYA

Tüm yarışmacılara şimdiden başarılar diler,saygılar sunarım.

kuşlar.... Firmaanimadatu4uq0kuşlar.... Otenkuskuşlar.... Firmaanimadatu4uq0kuşlar.... Otenkus
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kalplerce.eniyiblog.com
 
kuşlar....
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kalplerce Eniyi Forum Biziz ::  Hayvanlar Alemi  :: Kafesler Ve Kuşlar-
Buraya geçin: